Blogg

Att få tillbaka Livsglädjen..

Redan som 17 åring visste jag att ville arbeta med människor, gärna som terapeut. På den tiden tränade jag kampsport (Karate) 7 dagar i veckan och studerade litteratur om träning, anatomi och stretching. Engagemanget var så stort att även vår idrottslärare rådfrågade mig om olika töjningar och träningsprinciper..

När jag några år efter min 30 årsdag började känna mig väldigt less på mitt arbete kom detta förstås som en överraskning: Jag hade jo nått mina viktiga mål; arbetade som Terapeut på en privatpraktik, var egen företagare, hade vidareutbildat mig inom mitt specialområde, hade långa väntelistor och allt ”flöt på”… men ändå saknades det något – något viktigt, kändes det som.

Jag tänkte att jag kanske skulle göra något annat än att behandla ryggar, så jag började titta på olika möjligheter för marknadsföring av hälsoprodukter. Det kändes också naturligt ; med mitt intresse för hälsa, och egna positiva erfarenheter med att ta olika kosttillskott. Men, på något sätt var det som det inte var ”det rätta”, eftersom varje gång jag hade framgång och det åter igen ”flöt på” – spände jag krokben för mig själv på ett eller annat sätt: Jag tog en paus, slutade, bytte företag etc.

Allt detta gjorde jag på fritiden, medan jag samtidigt jobbade på min egen praktik. Det tog på krafterna att hålla på med så många olika projekt, så till sist gav jag upp, en form av resignation, och tänkte ”jaja, då får jag väl stå här på praktiken tills jag går i pension..” Jag trivdes med patientkontakterna, och att kunna hjälpa andra, men det kändes som jag gick på autopilot – som en robot, det var fortfarande något som fattades.

Som av en händelse fick jag ett meddelande från en gammal bekant; Pål-Esben Wanvig, hösten 2013. Han hade gått in i väggen ordentligt 10 år tidigare, och vi hade tappat kontakten. Jag visste dock att han numera bodde i Tyskland och höll på med ”någon Healinggrej”. Meddelandet var en invitation till en Online föreläsning med titeln ”Hemligheterna bakom Död och Reinkarnation”

Det ”alternativa” hade aldrig intresserat mig tidigare. Efter att ha arbetat med människor i över 25 år hade jag förstås hört olika historier om gubbar och gummor som kunde bota krämpor och även få stopp på blödningar. Jag hade också haft några patienter som blivit hjälpt av den norska mirakelgubben ”Snåsamannen”, så jag var öppen för att det fanns mer mellan himmel och jord än det vi kan registrera och förnimma med våra 5, starkt begränsade sinnen..

Då jag såg Online föreläsningen var det som om pusselbitarna föll på plats! Pål-Esben berättade om sin ”resa”; som utarbetad Civilingenjör hade han funnit lösningen på sina omfattande hälsoproblem ( där skolmedicin inte kunde hjälpa honom) med alternativa healingmetoder. Han berättade bl. a. om en meditationsmetod som kunde hjälpa till med att fä klarhet om sin Livsmission!

Redan dagen därpå hade jag anmält mig till Grundkursen (Steg 1) i ”Rainbow-Reiki” som är ett helhetligt koncept med både kraftfulla healingtekniker och metoder för Spirituell Personlighetsutveckling. Kursen låg ca 3 månader fram i tid, så jag började förbereda mig: Jag läste böcker om Reiki (som är grunden till Rainbow-Reiki) och började även meditera 20 minuter dagligen.

Det var med både spänning och stor förväntan som jag dök upp till kurshelgen. Jag hade en viss uppfattning om det nog kom till att vara mest utbrända kvinnor i 50 års åldern där, och kanske även några udda personer… Kvinnor i 50 års åldern fanns där, men till min förvåning så fanns där även många yngre personer. Det var nog nästan hälften män och kvinnor, från alla yrkesgrupper: Lärare, städare, sjuksköterskor, ingenjörer, ekonomer, entreprenörer,administratörer, läkare, arbetslösa, och även några sjukgymnaster.

Kursen överträffade alla mina förväntningar; förutom den teoretiska bakgrunden, dvs. hur healing kan fungera, pratades det mycket om etik och värderingar som en grundmur för all personlighetsutveckling. Läraren (Pål-Esben Wanvig) var tålmodig, respekterade och såg alla (40) deltagarna och gjorde det med en stor portion humor och medmänsklighet. Vi fick flera initieringar, vilket gjorde oss kapabla att själva kanalisera livsenergi (KI) och därmed ge healing till oss själva och andra. Efter den första initieringen började det till min förvåning att sticka och pricka kraftig i handflatorna – en otrolig känsla! Det var inga problem att bila hem de 7 timmarna (kursen hölls söder om Oslo); jag var som uppfylld av en helt ny energi och entusiasm!

Jag började direkt praktisera det jag hade lärt mig i form av dagliga egenbehandlingar (vi lärde en metod för att ge oss själva en full kroppsbehandling på 20 min.) och meditation. När jag kom i kontakt med min inre kärna, man kan även kalla detta en starkare resonans med Själen, var det som jag förstod varför jag skulle arbeta med att hjälpa andra människor, varför jag hade valt denna väg.
Att dagligen få uppleva detta har verkligen gett mig både arbets- och livsglädjen tillbaka!

Som yrkesverksam terapeut med legitimation får jag inte behandla med alternativa metoder, men jag lär ut dessa tekniker via kurser i Rainbow-Reiki systemet. Du kan läsa mer om detta under fliken ”Utbildningar”.

Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter och resultat av min Spirituella utvecklingsresa här på bloggen framöver, så återkom gärna med jämna mellanrum :-)

Mina första Resultat

Här i Väst har vi stort fokus på fysisk läkning när man får energibehandling (t.ex. Reiki), i den Östliga kulturen har man en annan filosofi. När Mikao Usui formade sin skola för naturlig läkning, låg det största fokuset på den mentala utvecklingen, personlighetsutveckling. Det lades stor vikt på Meditation och tid för eftertanke, kontemplation. De fysiska förbättringarna kom ofta gradvist, över längre tid.

På samma sätt var det för mig: Ett av de allra första resultaten av daglig helkroppsbehandling med Rainbow-Reiki var mer Handlingsenergi. Mitt skrivbord hade sedan lång tid varit överfullt med journaler, remisser och papper av alla de slag, handlingar som jag skulle sortera "sedan"... Bara några dagar efter mitt deltagande på 1 Grads kursen fick jag lust att rensa skrivbordet. Otroligt!

Detta är inget unikt; många av mina Rainbow-Reiki kollegor och Studenter berättar samma sak: De får energi till att komma igång med förändringar som är viktiga för dem. Det kan vara att de börjar motionera, meditera, göra positiva ändringar i kosten, ta tag i ett dåligt fungerande parförhållande etc.

Man kan se Rainbow-Reiki energin som ett handlingsenzym som startar positiva processer, både i hjärnan och i kroppen - som nu kan få en möjlighet till självläkning. Det är dock viktigt att se till helheten; energibehandlingen blir som en av många tårtbitar. De övriga bitarna är kosten (helst ekologisk, socker- och glutenfri), vatten (utan kolsyra - och minst 2 liter/dag), pH balans (bör vara så nära 7,365 som möjligt - använd baspulver/tabletter om den är för låg), sömn (minst 7-8 timmar) , elektrosmog (mobil i flyläget så ofta som möjligt, och inte bredvid sovplats..), ta eget ansvar för sitt liv och hälsa (inte skylla på någon annan, eller lämna ifrån sig ansvaret för sin hälsa ) och fysisk motion, det räcker med så lite som 30 min. promenad i raskt tempo :-)

Att tro att healingenergi, vare sig det är Rainbow-Reiki eller något annat system kan bota alla dina bekymmer är naivt. Det viktigaste är att skapa handlingsmotivation till positiva ändringar - och det kan energibehandling hjälpa till med!

Eteriska Oljor och Energimedicin

Redan på min första Rainbow-Reiki kurs kom jag i kontakt med eteriska Oljor: Flera av deltagarna använde dessa för att förstärka effekten av energiarbete och allmänt välmående. Eftersom doftsinnet är intimt kopplat till det Limbiska Systemet; som styr vårt autonoma nervsystem, förstod jag rent intellektuellt att de kunde ge bra resultat. Alla studier som man kan hitta via t.ex. Pubmed.com (674 studier om Lavendel..) visar också de kliniska effekter man kan uppnå./: Att bli lugn och avslappnad av Lavendel, pigg och fokuserad av Pepparmynta, mindre sötsug med Grapefrukt etc.

Det som tog längre tid att upptäcka - och få egna erfarenheter av - var det som nog ger den häftigaste effekten av rena, eteriska Oljor: Det är FREKVENSEN i Oljorna!

Vad menas med detta? Som kvantfysiken konstaterade för länge sedan, är allt energi - som har en svängningsfrekvens. Detta kan mätas i MegaHerz; till exempel har vår kropp generellt en frekvens mellan 62-68 mHz.
Under 60 mHz är vår kroppen mer mottaglig för sjukdomar. Oljorna har också de olika frekvenser. Här är några exempel:

Basil : 52 , Pepparmynta : 78 , Sandelträd : 96 ,
Myrra : 105 , Frankincense : 147 , Rosen : 320

Detta gör förstås att olika delar påverkar olika delar av kroppen, såväl som olika sinnestillstånd.
På samma sätt använder vi olika Kristaller för Healing och Meditation; beroende på deras svängningsfrekvens. Även de som är helt "vetenskapliga" och skeptiska till allt detta - kan inte förneka faktumet att man har en Kvartskristall i "Quartz"-ur: just för att denna kristalls svängning håller klockan igång.

De som är Känsliga (Sensibla) kan känna frekvensen i Oljorna genom att hålla de framför sig i Meditationsposition (framför hjärtat)

I början av min Oljekarriär var jag ganska okänslig - och kände inte mycket alls. I takt med att jag tränat upp min känslighet - genom Spirituell Personlighetsutveckling - är det som att kliva in i en ny värld: Direkt när jag håller i en olja känner jag hur min Aura påverkas energimässigt.

Generellt kan man säga att Oljor med lägre frekvens; 40-65 mHz, är jordande, frekvenserna 65-100 är mera Fysiska - för kroppen, 100-140 är bra för emotioner och slutligen de oljorna med högre frekvens är väldigt bra vid Spirituellt arbete, meditation.

Skulle du vilja träna upp din känslighet?

2 gånger om året håller jag kurser i Spirituell Personlighetsutveckling, och Healingtekniken Rainbow-Reiki. Du kan läsa mer om denna kurs, och även anmäla dig under fliken "Utbildningar"